5.5 C
Brussel

Drugsbaron Ridouan Taghi dook tijd onder in Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De in Nederland en in februari tot levenslang veroordeelde Nederlandse drugsbaron Ridouan Taghi heeft een poos ondergedoken geleefd in Brussel. De Nederlands-Marokkaanse gangster werd lange tijd door de Nederlandse veiligheidsdiensten gezocht. Een foto uit 2018 toonde Taghi in een appartement op de Brusselse Louizalaan. Een van zijn handlangers zou dat pand gehuurd hebben. Dat brengt het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Ridouan Taghi geldt als de hoofdrolspeler in het omvangrijke Marengo-onderzoek en wordt door de Nederlandse Justitie beschouwd als de opdrachtgever van een reeks liquidaties, onder meer op crimineel en journalist Martin Kok. Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) plaatste Taghi in maart 2018 op de internationale opsporingslijst.

Taghi had onderduikadres van 4.300 euro per maand

Bij dat opsporingsbericht werd ook een selfie van Taghi gepubliceerd. De speurders kregen zo een tip, namelijk dat de foto in de Brusselse Louizalaan zou zijn gemaakt. Het opsporingsteam wist uiteindelijk ook de precieze woning te lokaliseren.

Dat appartement in kwestie werd gehuurd door Khalid D., een verdachte in het aan het Marengo-liquidatieproces gerelateerde Dunbar-proces, dat momenteel in Nederland in volle gang is. Dat pand was niet goedkoop, maar kostte maandelijks 4.300 euro aan huur. Hun enorme drugsnetwerk had evenwel natuurlijk enorme sommen aan contant zwart geld.

Volgens de Nederlandse openbare aanklager heeft Khalid D. Taghi daarmee in elk geval Taghi geholpen om uit handen van justitie te blijven. Het OM eist vier jaar celstraf. De uitspraak van de rechtbank wordt in juni verwacht.

BRON:AD
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen