14.3 C
Brussel

Dragqueenshow in kerk: “Hoogmis van liefde en samenhorigheid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Morgenavond vindt een dragqueenshow plaats in de Minderbroederskerk in het Limburgse Sint-Truiden. Organisator Steffen Heusdens heeft daarvoor de goedkeuring gekregen van het stadsbestuur, zo meldt Het Belang van Limburg. “Daar waar de pastoor zich vroeger ging omkleden, gaan woensdag onze queens zich prachtig optutten”, klinkt het trots bij de organisator.

Dat de dragqueenshow doorgaat in een kerk, doet ongetwijfeld heel wat mensen de wenkbrauwen fronsen. “Neen, het wordt absoluut niet vulgair”, belooft Heusdens aan HBvL. “Wat we gaan brengen, is juist heel mooi, uniek en intiem. Daar waar de pastoor zich vroeger ging omkleden, gaan woensdag onze queens zich prachtig optutten. De glitter, pluimen en glamour zullen vanzelfsprekend niet ontbreken. Net als de liefde en samenhorigheid.”

Kerk als ideale locatie volgens organisator

“Dat is toch heel mooi in zo een kerkgebouw?”, vervolgt de organisator. “Ik zocht een mooie feestlocatie voor de show. En toen zag ik plots die Minderbroederskerk midden in ons stadscentrum. Ik heb meteen mijn stoute schoenen aangetrokken, en ben naar het stadsbestuur gestapt. Ik kon het toch maar proberen?” En die goedkeuring van het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft hij dus gekregen.

De organisator vindt het evenement goed passen in de kerk die sinds 2019 ontwijd is. “Uiteraard willen we niet choqueren. Zo een show is echt heel elegant en modieus. En met onze boodschap van liefde en samenhorigheid zitten we eigenlijk goed in zo’n kerkgebouw”, besluit de organisator. “Ja, de kerk zal straks helemaal vol zitten. Hoe lang is dat al geleden? We gaan dat vieren met een spectaculaire show; Het wordt een hoogmis van liefde en samenhorigheid.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen