18.7 C
Brussel

Dillen reageert streng nadat moordenaar vrijkomt na amper 7 jaar

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tom Verboven (31) is na minder dan de helft van zijn straf weer op vrije voeten. In 2017 vermoordde hij Yves van Oers. Hij kreeg slechts 16 jaar celstraf, een kleine straf voor moord. Maar nu mag hij volgens HLN al op vrije voeten na nog niet de helft ervan te hebben uitgezeten. De familie van het slachtoffer is verbijsterd. Kamerlid Marijke Dilen (Vlaams Belang) reageert streng en verontwaardigd.

Yves Van Oers (37) had in de nacht van 22 juli op 23 juli 2017 zijn verjaardag met Tom Verboven gevierd in café Den Treffer in Ekeren. Ze kusten en gingen hierna samen naar het appartement van het slachtoffer, maar daar liep wat mis. Op 24 juli werd Van Oers door zijn mama dood aangetroffen. Hij bleek vermoord door middel van een dolk door de keel. Het lemmet was maar liefst 21 centimeter lang.

Na goed gedrag is de dader – Tom Verboven dus – deze maand vrijgelaten. “Nog geen 7 jaren… Dat is tegenwoordig de prijs voor een mensenleven… Triest en walgelijk… Jij verdient zoveel meer!”, zo klaagde de zus van het slachtoffer aan op sociale media.

Dillen: “Laat gevangenisstraffen volledig uitgezeten worden”

“Deze beslissing – net zoals de veel te milde straf die de moordenaar had gekregen – is onbegrijpelijk en is absoluut geen voorbeeld van een straffe justitie zoals door Minister van Justitie [thans Paul Van Tigchelt – Open Vld, red.] altijd was beloofd, integendeel”, zo reageert Dillen aan V-NIEUWS. “Het is opnieuw een slag in het gezicht van de nabestaanden.”

“Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: iedere gevangenisstraf moet volledig worden uitgezeten”, aldus nog Dillen. “Dat creëert duidelijkheid voor de rechter die weet dat de opgelegde straf ook de effectieve straf is, én voor de slachtoffers, die niet geconfronteerd kunnen worden met een veel te vroege vrijlating van de dader.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen