5.8 C
Brussel

Criminele illegaal ontving 24.000 euro leefloon en pleegt doodslag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Guinees Hasmiou ‘Barry’ Diallo was illegaal in dit land, en ontving reeds jaren terug een bevel om het grondgebied te verlaten. Toch kon hij een goede twee jaar lang genieten van 900 euro leefloon per maand, dat meldt HLN. Nu staat hij terecht voor de doodslag op Sofie Michiels, met wie hij een relatie had en haar bankrekening plunderde. Intussen stapelde hij ook pv’s op. “Nooit veroordeeld noch uitgewezen, maar kreeg wel 23.709 euro van het OCMW”, reageert senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang) op X. “Waarom mensen boos zijn? Daarom.”

In augustus 2011 kwam ‘Barry’ een eerste keer aan in dit land. Op 8 augustus 2011 diende hij een eerste keer een asielaanvraag in, maar pas op 30 mei 2012 werd deze geweigerd door het Commissariaat-Generaal voor de vluchtelingen en staatlozen. Hij ging in beroep, maar verloor de zaak. Hierna ondernam hij alsnog verschillende pogingen om asiel aan te vragen. Na de laatste weigering werd hem op 8 augustus 2019 een bevel om het grondgebied te verlaten betekend. Sindsdien was hij dus illegaal in het land. Hij kon echter sedert 2018 genieten van een leefloon van 900 euro per maand.

Bij zijn arrestatie op 16 november 2020 had de illegaal maar liefst 6.160 euro cash op zak. Op zijn bankrekening stond nog 2.211,84 euro. In februari 2020, dus ruim nadat hij het bevel om het grondgebied te verlaten kreeg, ontving hij in één keer maar liefst vijf maanden leefloon.

Leefloon opstrijken en pv’s binnenhalen

Op 2 november 2018 leerde hij zijn slachtoffer kennen. Amper een maand later begon hij reeds via haar bankkaart geld van haar rekening te halen. Hij leefde het geld van Sofie op en hield zijn eigen geld op zak, hij betaalde haar nooit iets terug. Lang beweerde hij haar niet gedood te hebben. De wetsdokter confronteerde de illegaal er echter mee dat het overlijden van Sofie niet accidenteel was.

Waar hij wel in slaagde sinds zijn eerste aanmelding in dit land in 2012, is het opstapelen van processen-verbaal. Deze hele waslijst bevat onder meer pv’s wegens verkrachting, diefstal met geweld van een gsm, winkeldiefstal, opzettelijke slagen en verwondingen, illegaal bezit van verdovende middelen, illegale vreemdeling, en openbare dronkenschap. Hij werd echter nooit strafrechtelijk veroordeeld, kon verder illegaal in het land blijven en kreeg bovendien nog een aanzienlijk leefloon. Via het OCMW in Brussel kon hij in totaal maar liefst 23.709 euro opstrijken.

Een professioneel criminele illegaal kon dus jarenlang in dit land verblijven, leefloon opstrijken en vele slachtoffers maken, waaronder ook een dodelijk slachtoffer waarvoor hij nu eindelijk terechtstaat. “‘Barry’ was hier illegaal en verzamelde pv’s voor onder andere: verkrachting, diefstal met geweld, opzettelijke slagen en verwondingen, drugsbezit, … Nooit veroordeeld noch uitgewezen, maar kreeg wel 23.709 euro van het OCMW”, reageert De Brabandere misnoegd. “Waarom mensen boos zijn? Daarom.”

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen