9.7 C
Brussel

Crimineel op Belgische Most Wanted-lijst opgepakt in Marokko

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Marokkaanse politie heeft op 27 januari Mohamed Aissa (50) gearresteerd op verdenking van diefstal. De man stond op de Most Wanted-lijst van de federale politie in België, omdat hij hier veroordeeld is tot een levenslange gevangenisstraf, zo schrijft HLN.

In 2014 werd Aissa veroordeeld voor feiten gepleegd op 20 mei 2011 in Brussel. Twee mannen pleegden toen een gewelddadige overval op een appartement, waarbij het slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Terwijl één van de daders kon worden gevat, wist Aissa lange tijd te ontsnappen naar Marokko. Hij stond sinds 2016 op de Most Wanted-lijst van de federale politie.

Uitlevering niet gegarandeerd

De Marokkaanse politie kon de man intussen inrekenen op verdenking van diefstal. “Sindsdien zit hij in de gevangenis in Tanger”, maakt de federale politie bekend. Het is niet duidelijk of Marokko de man aan ons land zal overdragen: Marokko levert immers geen eigen onderdanen uit.

“Op 1 maart moet hij daar voor een rechter verschijnen die zal beslissen over de verdere stappen, rekening houdende met de veroordeling tot levenslange opsluiting die de man in België kreeg”, aldus het parket.

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen