21.4 C
Brussel

Cordonbreker Guy D’haeseleer (VB) verovert Ninove en wereldpers

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) verovert Ninove, en de wereldpers kijkt mee. De kopman van Forza Ninove is altijd bereikbaar voor zijn kiezers, en welkom bij hen thuis. Bij de gemeenteraadsverkiezingen maakt hij kans om een absolute meerderheid te halen in zijn stad in de Denderstreek. Dat meldt HLN.

Franse, Italiaanse, Oostenrijkse en ook Vlaamse mediaspelers staan te drummen om Guy D’haeseleer te interviewen. Maar de politicus zelf is vooral bezorgd om zijn trouwe achterban, die altijd bij hem terechtkan voor hulp. In zijn Vlaams Huis is iedereen welkom en hij gaat persoonlijk op bezoek bij meer dan 19.000 huishoudens.

“Als ik vijf minuten tijd heb, ga ik bij de mensen thuis affiches uitdelen”, zegt D’haeseleer in HLN. Voor de kopman van Forza Ninove gaan de deuren meteen open: “kom binnen, drink iets.” De politiek laat gewone Vlamingen in de steek, maar Forza Ninove en het Vlaams Belang luisteren wel naar hun bekommernissen, klinkt het.

Guy D’haeseleer en Ninove

“De groene klimaatfetisjisten zeggen elke week dat de wereld vergaat. Maar de mensen in mijn stad denken aan het einde van de maand, dat halen ze niet”, vertelt D’haeseleer. De Vivaldi-coalitie die ook zijn Ninove bestuurt, houdt zich niet genoeg bezig met de bezorgdheden van de gewone Vlaming, volgens de Vlaams Belanger.

Ook over de massamigratie maken mensen zich zorgen. “Brussel-Ninove, dat is maar een half uurtje rijden”, benadrukt D’haeseleer. “We moeten een afschrikeffect creëren. Als er niets gebeurt, wordt de Denderstreek het nieuwe Molenbeek. Ik ben absoluut tegen de multiculturele samenleving en wel om één reden: dat werkt niet.”

Behaalt hij zijn gewenste meerderheid, dan belooft de politicus verandering. “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt” in een lange reeks overwinningen voor het Vlaams Belang, stelt hij.

Bekijk onze V-CAST met Guy D’haeseleer:

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen