21.4 C
Brussel

Chris Janssens: “wij willen met een andere blik naar cultuursubsidies kijken”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de nieuwste aflevering van V-CAST sprak V-NIEUWS met fractieleider en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Limburg Chris Janssens (Vlaams Belang). We hadden het met hem over de plannen van het Vlaams Belang met het cultuurlandschap en een eventuele Vlaamse regeringsdeelname na 9 juni.

Afgelopen week ging Janssens bij De Afspraak in debat met artistiek leider van de KVS Michael De Cock. Het kwam er snel tot een botsen tussen de heren. “Wij vaardigden Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) af voor de raad van bestuur van de KVS. […] Vanaf dag één was het duidelijk dat hij daar niet welkom was en dat geeft meteen aan dat het om een linkse denkwereld gaat waar men geen nood aan pluralisme heeft.”

“Wij willen met de culturele sector een andere richting uit”, vervolgt Janssens. “Die sector gaat van subsidieronde naar subsidieronde en leeft dus eigenlijk in een financieel onzekere situatie. Wij vinden dat daar met een andere blik naar gekeken moet worden en dat het geld niet alleen naar het kleine elitaire linkse kransje moet gaan, maar ook naar een bredere groep Vlamingen, naar fanfares, amateurkunsten en volksdansen.”

Coalitie met N-VA

Janssens trekt opnieuw de Limburgse lijst voor het Vlaams Parlement, volgens hem is het Parlement van alle Vlamingen en dus is het ook het Parlement van de toekomst. Duidelijk is echter dat er nog werk voor de boeg staat, maar of het Vlaams Belang deel kan nemen aan een coalitie zal door de kiezer beslist worden, meent Janssens.

“Indien wij een fameuze score halen en de grootste partij worden, dan schat ik de kansen op een regeringsdeelname bijzonder realistisch in. Ik hoop dan ook dat de N-VA eindelijk eens over haar eigen schaduw durft treden en durft kiezen voor een ander beleid. De verandering die vele Vlamingen willen zal er niet komen met partijen als cd&v of Open Vld.”

BRON:V-CAST
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen