8.6 C
Brussel

Chris Janssens: “bezig zijn met de zorgen van mensen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op maandagavond nam Chris Janssens, de ondervoorzitter van Vlaams Belang en tevens fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, deel aan een debat tegen Nadia Naji, covoorzitter van Groen, tijdens een uitzending van Terzake. Het gesprek behandelde de mogelijke opkomst van nationalistische en conservatieve partijen in België, met ook aandacht voor de recente overwinning van Geert Wilders in Nederland.

Janssens, die vertrouwen uitsprak in Geert Wilders, reageerde duidelijk op de vraag over het onveiligheidsgevoel van de bevolking ten opzichte van asielzoekers. “Je moet bezig zijn met de zorgen van de mensen”, begon Janssens. “Terwijl Groen zich bezighoudt met de wereld, zijn zowel de PVV als wij bezig met de mensen. De mensen die hier zijn, hoeven zich geen zorgen te maken. Met die mensen gaan we het Vlaanderen van morgen vormgeven,” voegde de ondervoorzitter eraan toe.

Het debat ging uitgebreid in op de verschillen en overeenkomsten tussen nationalistische partijen in verschillende landen. Janssens benadrukte dat elk land en elke regering zijn eigen beleid moet bepalen, ook op het gebied van homorechten. In Italië heeft de conservatieve premier Giorgia Meloni bijvoorbeeld adoptierechten voor homoseksuelen ingeperkt. Janssens gaf Meloni en de Italianen daarin keuzevrijheid en wees Nadia Naji op het echte gevaar voor homoseksuelen. “Het is opvallend dat wanneer we spreken over bedreigingen tegenover homoseksuelen, u niet over immigratie spreekt”, merkte Janssens op.

Tradities

Het gesprek richtte zich ook op “Queen Nikkolah”. Dit is een vrouwelijke, zwarte woke kopie van Sinterklaas die in Gent zal verschijnen op zes december. Janssens ziet in dit initiatief een aantasting van de Vlaamse tradities en benadrukte dat linkse activisten van traditionele kinderfeesten moeten afblijven. “Als je de linkse woke-brigade bezig laat, blijft er aan het eind van de rit niets over van onze cultuur. De Sint mag niet meer, want dat is een oude witte man en Zwarte Piet is zwart, en dat mag blijkbaar ook niet. Ik verzet me daar tegen”, aldus de ondervoorzitter van Vlaams Belang.

Het laatste debatpunt behandelde mediavrijheid. Janssens pleitte voor diversiteit in meningen, ook binnen mediabedrijven. “Over ons werk wordt nauwelijks bericht en onze advertenties worden niet aanvaard”, beklaagde Janssens zich. Hij uitte zijn zorg over het gebrek aan neutraliteit en objectiviteit bij de staatsmedia.

BRON:Terzake
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen