18 C
Brussel

Chicago: Vier asielzoekers wurgen en beroven man in trein

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Chicago is een man bruut aangevallen en beroofd door vier Venezolaanse asielzoekers. Dat meldt Fox News. De schokkende beelden tonen hoe een van de mannen het slachtoffer bewusteloos wurgt, terwijl de anderen zijn zakken doorzoeken.

Fernando Loyo-Rodriguez, Wilker Gutierrez Sierra, Carlos Carreno-Carreno, en Yonnier Guasamucare Garcia benaderden hun 49-jarige doelwit in een trein in Chicago. Wat begon als een vriendelijk gesprek veranderde al snel in een gewelddadige overval.

Een van de migranten greep plotseling de man bij de nek en bracht hem in een wurggreep, waardoor hij bewusteloos raakte. Ondertussen trok een andere verdachte een mes en hield het tegen de keel van het slachtoffer. De anderen doorzochten terwijl zijn zakken. Ze stalen 400 dollar en een mobiele telefoon waarna ze vluchtten.

De migranten, die nog maar enkele maanden in het land waren, werden ongeveer 45 minuten na de aanval gearresteerd. Elk van hen had een door de staat gefinancierd migrantenopvangcentrum als adres opgegeven. Ze werden beschuldigd van beroving, zware mishandeling en poging tot moord.

Immigratiedeskundigen stellen dat drie van de vier verdachten gedeporteerd kunnen worden als ze schuldig worden bevonden aan een misdrijf. Chicago heeft de afgelopen twee jaar ongeveer 35.000 migranten ontvangen, waarvan er momenteel zo’n 13.000 in opvangcentra verblijven.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen