8.6 C
Brussel

Celstraf met uitstel voor verkrachting, stalking minderjarige meisjes

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 24-jarige man uit Turnhout is door de rechtbank van Mechelen veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor zedenfeiten en stalking van minderjarige meisjes. Eerder werd hij al in een instelling geplaatst. Daar verkrachtte hij een meisje van 16. Dat meldt VRT NWS. Een straf met uitstel betekent dat je die niet moet uitzitten als je de opgelegde voorwaarden volgt.

De politie kwam de man op het spoor nadat hij een 14-jarig meisje probeerde te ontmoeten en seksueel expliciete berichten naar haar stuurde via Snapchat. De ouders en enkele vrienden van het meisje gingen op de poging tot afspraak in. Tijdens de confrontatie vluchtte de man weg, achtervolgd door de stiefvader en een vriend van het 14-jarig meisje. Hierbij reed hij met zijn wagen in op beide achtervolgers.

Later meldde de man zichzelf bij de politie. Uit onderzoek van zijn mobiele telefoon bleek dat hij gelijkaardige berichten had verzonden naar minstens zes andere meisjes. Het jongste slachtoffer was 11 jaar oud. De man werd opgenomen in een instelling, maar ook dit mondde uit in wandaden: hij verkrachtte er een 16-jarig meisje.

Celstraf met uitstel voor verkrachting

De 24-jarige werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel voor stalking en verkrachting. Voor cyberlokking en het benaderen van minderjarigen via het internet kon hij de vrijspraak bemachtigen. Ook voor opzettelijke slagen en verwondingen tijdens de afspraak met het 14-jarig meisje werd hij vrijgesproken.

Verder kreeg hij een verbod opgelegd om vrijetijdsactiviteiten met minderjarigen te organiseren. Hij mag geen werk aannemen waarbij hij in contact komt met minderjarigen en zijn internetgebruik wordt gecontroleerd. Ook moet de man in behandeling voor zijn seksuele en sociale delinquentie. Naar de cel moet hij echter niet.

BRON:VRT NWS
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen