9.7 C
Brussel

Cd&v valt door de mand met “verkiezingspropaganda” huisartsentekort

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Cd&v voert campagne rond het huisartsentekort, maar stemde in de Kamer zelf voor de federale quota die het tekort in de hand werken. Ook de vestigingspremie schaften ze zelf af. “Pure verkiezingspropaganda”, volgens Vlaams Parlementskandidate Freija Van den Driessche (Vlaams Belang).

De cd&v van voorzitter Sammy Mahdi zette een campagne op poten rond het huisartsentekort in Vlaanderen. “Met ons plan zorgen we ervoor dat mensen in hun nabijheid beroep kunnen doen op een huisarts“, wist Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (cd&v) te vertellen op sociale media.

In dit plan roept de partij op tot een (tijdelijke) pauze van de federale quota op het aantal studenten geneeskunde. Maar uit Kamerdocumenten blijkt dat het enkel bij oproepen en campagnevoeren blijft bij cd&v. In de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers keurden ze de federale quota namelijk goed.

Cd&v-campagne huisartsentekort “pure verkiezingspropaganda”

“De campagne van cd&v over het huisartsentekort is pure verkiezingspropaganda”, stelt Freija Van den Driessche (Vlaams Belang) vast in een reactie. Ook de hypocriete houding van de Vivaldi-partij haalt de Vlaams Parlementskandidate aan: “In de Kamer stemmen ze voor de federale quota, en nu voeren ze er campagne tegen.”

Ook de vestigingspremie wil cd&v opnieuw invoeren, volgens nummer vijf van hun campagne. Dit terwijl de partij eerder zelf besliste om deze premie af te schaffen, samen met de andere meerderheidspartijen van de Vlaamse regering.

In tegenstelling tot cd&v verzet het Vlaams Belang zich al langer tegen het federale artsenquotum. De partij diende zelfs een motie tot instelling van een belangenconflict in tegen de recentste regeling. Dat de Franse gemeenschap – dankzij de Vivaldi-regering straffeloos – het artsenquotum mag overschrijden terwijl Vlaanderen lijdt onder een huisartsentekort, is onaanvaardbaar voor de Vlaams-nationalistische partij.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen