6.5 C
Brussel

Brusselse spookbedrijven verhuizen naar Vlaanderen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De afgelopen jaren zijn in Brussel volgens L’Echo zo’n 7.500 bedrijven ontbonden. Dit zou een positief signaal zijn dat criminele organisaties hun spookbedrijven uit Brussel verhuizen. Maar deze trekken immers voornamelijk naar Vlaanderen. Dat meldt HLN.

Sinds 2019 heeft de Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel 7.533 bedrijven ontbonden, steeds het ene jaar meer dan de vorige. Ook bij de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank werden in 2022 760 bedrijven ontbonden. Volgens L’Echo is dit een goede zaak, omdat het aantoont dat criminele organisaties hun spookbedrijven uit Brussel verhuizen.

In 2019 telde Brussel naar schatting zo’n 10.000 spookbedrijven. “Vandaag is het aantal slapende bedrijven zeer klein”, zegt Paul Dhaeyer, voorzitter van de Franstalige ondernemingsrechtbank, in HLN.

Deze spookbedrijven verhuizen echter vooral naar Vlaanderen, en dan Vlaams-Brabant in het bijzonder. Zo werd er laatst nog een adres ontdekt met zo’n 400 spookbedrijven in Sint-Pieters-Leeuw. Zo lijkt het probleem niet opgelost, maar slechts verschoven.

BRON:HLN
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen