18 C
Brussel

Brussel-Zuid: Vaststellingen illegaal verblijf neemt toe

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er zijn enkele opmerkelijke verschuivingen merkbaar in de criminaliteit. Uit de jaarlijkse cijfers van de politie blijkt dat vaststellingen van illegaal verblijf met 11,9% zijn toegenomen tegenover vorig jaar. Zeker aan het station Brussel-Zuid was de stijging merkbaar na zoekacties en controles. Dat meldt HLN.

De nieuwe jaarlijkse cijfers van de politie werden bekendgemaakt. Voor 2023 registreerden ze in totaal 902.059 criminele feiten. Heel wat verschuivingen in de criminaliteit zijn merkbaar, zoals de grote stijging bij vaststellingen van illegaal verblijf (+11,9%). Daarnaast is er ook een stijging merkbaar bij stalking (+6,8%).

Zakkenrollerij nam met 13,1% toe in 2023. Deze toename vond men het sterkst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar een stijging van maar liefst 19,6% werd opgetekend. Ook het aantal grijpdiefstallen en winkeldiefstallen nam toe, met respectievelijk 15,7% en 3,2%.

Criminaliteit in Brussel verwondert niet meer

Nog opvallend is dat het aantal feiten van internetfraude voor het eerst afnam, met 4,5%. Dat terwijl er tussen 2017 en 2022 sprake was van een verdrievoudiging. Het aantal woninginbraken daalde in vergelijking met 2022 ook met 7,7%. Verkeersinbreuken werden in deze cijfers niet meegerekend, aangezien die apart worden gerapporteerd.

De grote stijging van criminaliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en rond het station Brussel-Zuid verwondert niet. Deze plek kampt al heel lang met zware criminaliteit waaronder drugs en het verblijf van illegalen. De problemen worden niet aangepakt. Kortom, de fout van een links beleid, zo zei senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang) eerder.

Lees ook:

Brussel-Zuid kent evenveel misdaad als 13 Vlaamse stations: “Links beleid”

BRON:HLN
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen