6.6 C
Brussel

Bezoek Demir geannuleerd wegens boerenprotest

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het geplande bezoek van Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir (N-VA), aan Arendonk zal niet doorgaan. Demir was van plan was om in dialoog te gaan met de inwoners en landbouwers, maar dat wordt om veiligheidsredenen geannuleerd. Dit werd medegedeeld door haar kabinetschef, Andy Pieters, in een persbericht, aldus Het Nieuwsblad

Het kabinet van Demir ontving informatie van zowel de federale als lokale politie waaruit bleek dat ongeveer vijfhonderd landbouwers en tractoren op 27 mei naar de bijeenkomst van de minister in Arendonk zouden afreizen. Bovendien werd gemeld dat een aanzienlijke delegatie van de Nederlandse Farmers Defence Force (FDF) de grens zou oversteken. Deze nieuwe beweging van boze landbouwers staat bekend om hun bereidheid om harder actie te voeren.

Uitstel gelijk aan afstel?

In overleg met burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) werd besloten om de geplande roadtrip naar de Kempen te annuleren. “Wanneer de politie aangeeft dat ze de veiligheid van de aanwezigen tijdens deze avond niet kan waarborgen, is het annuleren van het evenement de enige juiste beslissing”, aldus de woordvoerder. “Agressie en bedreigingen zijn volstrekt onnodig. We zullen nog onderzoeken of en op welke manier we een veilig alternatief kunnen vinden.”

Toch staat volgens de burgemeester uitstel niet gelijk aan afstel. “De minister zal heus nog wel eens langskomen in de regio om een open gesprek aan te gaan met burgers en landbouwers. Alleen is het nu niet het juiste moment daarvoor.”

 

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen