5.5 C
Brussel

Beckers: “Weyts kan veel zaken niet waarmaken”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers (Vlaams Belang) is bijzonder scherp voor Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Bij het aantreden van de Vlaamse regering-Jambon in 2019 verkondigde hij volgens Beckers veel “stoere uitspraken die niks in de realiteit geworden zijn”, dat zei ze in V-CAST.

Beckers neemt het Onderwijsminister Weyts kwalijk dat hij bitter weinig van zijn beloftes aan het begin van de legislatuur in realiteit heeft kunnen omzetten. “Heel veel van die dingen kan hij ook niet waarmaken. Bijvoorbeeld: hij ging het hoofddoekenverbod in het onderwijs, in het officieel onderwijs decretaal verankeren. Is niet gebeurd en is niet gelukt. Hij ging een bindende taaltest voor kleuters invoeren, is niet gelukt. Het is een taalscreening geworden waar geen bindende gevolgen aan zijn verbonden”, aldus het Vlaams Parlementslid.

Het Vlaams Belang pleit voor een bindende taaltest na de kleuterklas, vooraleer leerlingen kunnen overgaan naar het lager onderwijs. Indien kennis van de Nederlandse taal onvoldoende blijkt, worden de leerlingen in kwestie in taalbadklassen gestoken teneinde efficiënt verder te kunnen in het lager.

“Dus al die heel stoere uitspraken waardoor ik eigenlijk in het begin echt wel hoop had op verandering, die zijn eigenlijk niks in de realiteit geworden”, stelt Beckers. Intussen bengelt het Vlaams onderwijs helemaal onderaan de Europese klas. Om dat te remediëren legde het Vlaams Belang eerder een integraal onderwijsplan op tafel.

Bekijk en beluister de volledige aflevering via vcast.be.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen