21.4 C
Brussel

Barbara Pas (VB): “de reguliere media zwijgen ons dood”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Barbara Pas pakt uit met een nieuw boek, ‘Verzwegen Vlaams Vuur‘. Ze bundelde daarin 14 opiniestukken die de reguliere media steevast weigerden te publiceren. “Vlaams Belang strijdt niet met gelijke wapens”, benadrukt de politica in PAL NWS. “De reguliere media zwijgen ons dood of verdraaien onze woorden.”

Als fractieleider in de Kamer voor het Vlaams Belang, is Barbara Pas sterk vertrouwd met communautaire kwesties. De media besteden daar te weinig aandacht aan, zegt ze in PAL NWS. “Als Vlaams-nationalist is het mijn taak om het communautaire vuur aan te wakkeren en het draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid te vergroten.”

Omdat dat de reguliere media haar opiniestukken hierover steevast weigeren, bundelde ze samen in een boek: ‘Verzwegen Vlaams Vuur’. “De opiniestukken van andere politici worden wel probleemloos opgepikt”, merkt ze op. “Onder meer door de subsidies […] zijn de traditionele media uitgegroeid tot een spreekbuis van het regime.”

Reguliere media en de communautaire omwenteling

Voor louter confederalisme enerzijds, of chaos en revolutie anderzijds, is het Vlaams Belang niet te vinden. Dat N-VA in wezen vaak tegen de Vlaamse onafhankelijkheid pleit, samen met de Franstaligen, vindt Pas onbegrijpelijk. Alleen haar partij “jaagt het Belgische systeem schrik aan en is het sterkste middel om de ordelijke opdeling van België te realiseren.”

Het Belgische hoofdstuk van de Vlamingen loopt op zijn einde, besluit de politica. “Te veel is te veel. In het stemhokje laat de Vlaming zijn mening duidelijk horen. Als de kiezer zich op 9 juni heeft uitgesproken, is het aan de zelfverklaarde democratische partijen om rekening te houden met de verkiezingsuitslag.”

Geïnteresseerd? Bestel hier uw exemplaar van ‘Verzwegen Vlaams Vuur’.

BRON:PAL NWS
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen