21.4 C
Brussel

Barbara Pas: “sociale zekerheid moet afgeschermd worden voor nieuwkomers”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Terzake op VRT ging fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) in debat met minister van Inburgering en Gelijke Kansen Gwendolyn Rutten (Open Vld) over migratie. “Minstens 75% van de Vlamingen, bij alle partijen, vindt dat nieuwkomers zich maximaal moeten aanpassen aan onze normen en waarden. De partijen die desondanks de multicultuur en de diversiteit doorduwen, zijn de echte extremisten, niet het Vlaams Belang.”

De belangrijkste maatregel die het Vlaams Belang wil treffen is het afschaffen van de sociale zekerheid voor nieuwkomers. “Om de asielinstroom drastisch te verminderen, moeten we de sociale zekerheid afschermen voor nieuwkomers”, meent Pas. “Dat brengt bovendien 1,5 miljard euro op per jaar.”

“De Vivaldi-partijen staren naar de EU voordat ze doortastend optreden om de asielinstroom te beperken. Er zijn nochtans een hele resem maatregelen die de EU-lidstaten nu al kunnen nemen. En daarom is een paradigmashift hoogstnoodzakelijk. De regering deed echter geen enkele moeite om de immigratie te beperken, maar enkel om de instroom te beheersen. Van een efficiënt en degelijk terugkeerbeleid bijvoorbeeld, is er absoluut geen sprake.”

Lasten van migratie voor de samenleving

Bovendien gaat het riedeltje dat arbeidsmigratie nodig is voor onze economie niet op voor Pas. “44,2% van de niet-Europeanen in dit land werkt niet of zoekt zelfs geen werk. Bij arbeidsmigratie zijn de lusten op korte termijn voor de werknemer en de lasten op lange termijn voor onze samenleving. Dus neen, wij hebben geen nood aan arbeidsmigratie.”

“In ons land zijn er werklozen genoeg die geactiveerd moeten worden. Voornamelijk in Wallonië en Brussel. Daarom vinden wij het niet verstandig om arbeidskrachten te laten overkomen uit landen duizenden kilometers van hier”, aldus nog Pas.

BRON:VRT
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen