5.5 C
Brussel

Barbara Pas hekelt inmenging van Erdogan in Koerdisch-Turkse rellen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De rellen tussen Koerden en Turken lijken zich stilaan over het hele land te verspreiden. Afgelopen week nog vuurde Turks president Recep Tayyip Erdogan in een telefoongesprek met een Turks slachtoffer van de rellen in Gent zijn aanhangers in Vlaanderen aan. “Pure buitenlandse inmenging” zegt Fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) in een mededeling.

Al een week lang zijn er gewelddadige rellen tussen Turken en Koerden in Vlaanderen. Er vlogen brandbommen heen en weer tussen Turken en Koerden in Limburg, in Brussel, in Luik en in Gent. In een Gents ziekenhuis kon een Turkse jongeman zelfs rekenen op een telefoontje van president Erdogan. Die schaarde zich expliciet achter de Turkse diaspora in Europa.

Nationaliteitswetgeving aanscherpen

Als we premier Alexander De Croo (Open Vld) mogen geloven zijn er echter geen indicaties van buitenlandse inmenging bij de rellen. “Hoe kan men dat blijven volhouden?”, vraagt Pas zich af. “We hebben een buitenlands staatshoofd dat belt met jongeren die deelnamen aan rellen om hen een hart onder de riem te steken en aan te vuren. Het toont aan dat de Turkse overheid er alles aan doet om de Turkse bevolking in Vlaanderen ‘Turks’ te houden.”

Volgens Pas zijn de rellen dan ook het gevolg van een jarenlang gebrek aan integratie en een te lakse nationaliteitswetgeving. “De groepen amokmakers identificeren zich niet in de eerste plaats als Vlaming, maar als Turk of Koerd. De Croo en co vinden dat blijkbaar doodnormaal. Wij zullen dat nooit normaal vinden. Het is dringend tijd om onze nationaliteitswetgeving fors aan te scherpen en de dubbele nationaliteit af te schaffen”, aldus Pas.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen