21.4 C
Brussel

Barbara Pas: “fiscaal programma VB perfect haalbaar binnen Vlaamse context”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In VRT NWS Laat beantwoordt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) de vragen van drie Vlamingen over onze economie. Zij hebben elk het gevoel dat het leven duurder geworden is. Wat kan het Vlaams Belang daaraan veranderen? 

Het Vlaams Belang vindt dat een maximumprijs voor essentiële goederen een erg drastische ingreep is. Toch wil de partij dat elk gezin aan gezonde voeding kan geraken door de koopkracht van de Vlaming verhogen. “Er moet een btw-verlaging komen op de basisproducten”, stelt Pas. “Het Vlaams Belang was de eerste partij die bijvoorbeeld een btw-verlaging bepleite op energieproducten. Op fruit en groenen uit de korte keten willen wij bovendien een nultarief wat de btw betreft.”

Meer netto uit bruto

Niet enkel voor gezinnen, maar ook voor alleenstaanden wordt het leven duurder. Terwijl gezinnen voor elke 100 euro ongeveer 52 euro overhouden op het einde van de maand, is dat bij alleenstaanden maar 47 euro. Alleenstaanden worden in dit land het zwaarst belast van gans de wereld”, vervolgt het Kamerlid. “Wie 100 euro verdient, moet daarvan 53 euro aan de staat afgeven. Het Vlaams Belang wil met een fiscaal plan ervoor zorgen dat we meer netto overhouden uit de brutolonen.”

Tot slot moet ook de sociale huurmarkt aangepakt worden. “Wie op een wachtlijst terechtkomt voor een sociale woning moet gemiddeld 4 jaar wachten”, besluit Pas. “De huidige wetgeving laat pas een huurpremie toe vanaf er een woning beschikbaar is. Wij pleiten ervoor om die premie vanaf dag 1 toe te kennen om te kunnen huren.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen