8.6 C
Brussel

Barbara Pas: “De overwinning van Geert Wilders is een teken van hoop”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zondagmiddag was Kamerfractieleider van Vlaams Belang Barbara Pas te gast bij De Zevende Dag. Zij blikte terug op de verkiezingszege van Geert Wilders in Nederland en keek vooruit naar de verkiezingen in België in 2024.

Bij De Zevende Dag ontkrachtte Barbara Pas het idee dat Wilders de Nederlandse verkiezingen gewonnen zou hebben vanwege de relatieve onbekendheid van zijn tegenstanders: “Nederlanders hebben niet gekozen voor een ‘figuur’ die ze kennen, maar voor het verkiezingsprogramma van Geert Wilders. Een programma waar de gewone Nederlander eindelijk weer op één komt, een strenger migratiebeleid, meer koopkracht.”

De verkiezingen in Nederland bieden vooral hoop. “De verkiezingsoverwinning van Geert Wilders is geen verrassing én een teken van hoop”, aldus nog Pas. “De Nederlanders hebben massaal tegen het extremisme gestemd. Het woke-extremisme, klimaatfanatisme en open grenzen.”

Ook blikte Pas vooruit op de verkiezingen in België volgend jaar juni en gaf alvast aan dat Vlaams Belang niet van plan is uitgesloten te worden: “Partijen die peiling na peiling achteruitgaan én reeds decennialang wanbeleid voeren, discussiëren hier of het Vlaams Belang al dan niet mag regeren. Is dat democratie? Laten we de verkiezingen afwachten én dan écht luisteren naar de wil van de kiezer!”

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen