6.6 C
Brussel

Antifa verstoort boekvoorstelling Zemmour

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Franse Brest zijn bij een gewelddadige botsing met Antifa verschillende mensen gewond geraakt, zo meldt Ouest France. De aanleiding was een boekvoorstelling van de rechtse schrijver Éric Zemmour. Er werden drie relschoppers aangehouden. 

De rechtse auteur Éric Zemmour zorgt met zijn nieuwe boek ‘Je n’ai pas dit mon dernier mot’ (Ik heb mijn laatste woord nog niet gezegd) voor ophef. In Brest werden betogingen opgezet tegen de komst van de schrijver, waarna het tot botsingen tussen politie en Antifa kwam. 

De extreemlinkse tegenbetoging vertrok aan de ‘Place de la liberté’ en ging naar Hotel Oceania rue de Siam, waar de boekvoorstelling plaatsvond. Toen de linkse relschoppers arriveerden, werd de ingang van het hotel niet beschermd door de politiediensten. Al snel werden er projectielen naar de gevel gegooid, waarbij verschillende ruiten sneuvelden. De veiligheidsdienst van Zemmour greep in door de activisten met traangas terug te dringen. De politie viel vervolgens aan en trok de menigte uit elkaar. 

Gewond

Een 19-jarige bezoeker van de lezing raakte buiten het hotel ernstig gewond aan het voorhoofd en werd door de veiligheidsdiensten van de auteur binnen in veiligheid gebracht. Vervolgens plaatsten de Franse gendarmes een veiligheidsbarrière rond het hotel en hielden ze de relschoppers op afstand. Zemmour van zijn kant deinsde er niet voor terug om de gewonde bezoeker, alvorens die naar het ziekenhuis werd overgebracht, onder luid applaus te begroeten. 

De spanning zakte geleidelijk aan weg en alle toegangswegen rond het hotel werden afgesloten. De linkse activisten vielen alsnog een aantal bezoekers lastig. Pas om 17:30u was het tumult definitief voorbij.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen