8.6 C
Brussel

‘Ander en beter’: Vlaams Belang wil recht en orde herstellen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang trapte deze week haar pre-campagne ‘Ander en beter’ af. Naast talrijke pamfletten, advertenties en video’s, komt de partij ook met concrete voorstellen. Recht en orde staan hierbij prominent in de kijker: “Onze mensen moeten zich opnieuw veilig voelen”, benadrukt de Vlaams-nationalistische partij.

“Het onveiligheidsgevoel neemt overal in Vlaanderen toe”, waarschuwt het Vlaams Belang in hun pre-campagne, “en de systeempartijen lachen ons gewoon uit!” Met die duidelijke boodschap benadrukt de partij dat, als de Vlaming echte verandering wil, “het Vlaams de enige partij” is “die de criminaliteit echt wil aanpakken.”

Hierbij kaart de Vlaams-nationalistische volkspartij het wanbeleid van de Vivaldi-regering en systeempartijen aan. “Justitie in dit land loopt volkomen spaak”, leest de ‘Ander en beter’-brochure. Gevangenisstraffen worden niet uitgevoerd, doorgeknipte enkelbanden worden gewoon vervangen zonder gevolg of straf en “ondertussen wordt ook het rijtje vrijgelaten terreurverdachten alsmaar langer.”

“Recht en orde”

“Het Vlaams Belang wil justitie opnieuw rechtvaardig maken met strengere en effectieve straffen”, benadrukt de campagne ‘Ander en beter’. “Onze mensen moeten zich opnieuw veilig voelen: of het nu thuis, op straat of op het openbaar vervoer is, de angst moet van kamp veranderen.”

Het is duidelijk dat de partij een krachtig signaal wil geven voor de verkiezingen. Ze plaatsten zelf advertenties doorheen het land en in de media. Ook riepen ze hun sympathisanten op om de boodschap te versterken en gratis affiches thuis op te hangen. Die zijn verkrijgbaar via anderenbeter.be

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen