5.9 C
Brussel

‘Ander en beter’: VB wil Vlaams geld in Vlaamse handen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang trapte deze week haar pre-campagne ‘Ander en beter’ af. Naast talrijke pamfletten, advertenties en video’s, komt de partij ook met concrete voorstellen. “Vlaams geld moet in Vlaamse handen blijven”, klinkt een daarvan. “Wist u dat jaarlijks 12,9 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië gaat?”

De miljardentransfers en het gesubsidieerde wanbeleid van de Waalse politiek kunnen niet door de beugel voor het Vlaams Belang. “De transfers leiden tot immens welvaartsverlies voor de gewone Vlaming”, leest hun campagnebrochure ‘Anders en beter’. “Vlaams geld moet in Vlaamse handen blijven. En ieder volk moet zijn lot in eigen handen nemen.”

Dat bepleit de Vlaams-nationalistische volkspartij vanuit constructief oogpunt, met aandacht voor de Waalse bevolking: “een boedelscheiding is het beste wat beide regio’s kan overkomen”, volgens Vlaams Belang. “De miljardentransfers wiegen de Walen in slaap, waardoor ze niet voelen dat ze hun economie moeten herstructureren en hun oude industrie moderniseren.”

“Vlaams geld in Vlaamse handen”

Jaarlijks gaat er 12,9 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië. Per werkende Vlaming is dat zo’n 4.351 euro, “elk jaar opnieuw”. Dat heeft alles te maken met “hoe slecht dit land functioneert”, stelt de partij. “Wie naar een politiek systeem verlangt dat echt luistert naar onze mensen, die moet België definitief vaarwel wuiven.”

Het is duidelijk dat de partij een krachtig signaal wil geven voor de verkiezingen. Hierbij riepen ze hun sympathisanten op om de boodschap te versterken en gratis affiches thuis op te hangen. Die zijn verkrijgbaar via anderenbeter.be

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen