14.3 C
Brussel

Allochtoon tuig is een bedreiging voor Franse politie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Frankrijk was er deze week opnieuw geweld van allochtoon tuig tegen de politie. Deze keer in Nantes. Een Guinese migrant heeft drie politieagenten verwond, terwijl die agenten hem probeerden te arresteren. Dit meldt het Franse medium Fdesouche. Dit is niet het eerste voorval in Frankrijk en zal ook zeker niet het laatste zijn. , “Ik wil dat we stoppen met haat uit te spreken over de politie. Vandaag de dag zijn onze politieagenten het doelwit in talloze verloren buurten. Als we het gezag van de staat willen herstellen, moeten we onze politieagenten steunen {…}”, verklaarde Jordan Bardella, voorzitter van le Rassemblement National, enkele dagen geleden op X. 

De feiten vonden maandag 13 november 2023 plaatst om kwart voor een ’s nachts. De migrant ging op een vrouw af. Hij vroeg iets aan die dame, maar zij wees het af. Een team van de anticriminaliteitsbrigade was toen aan het patrouilleren. Zij zagen de feiten gebeuren en gingen erop af. Dit verklaarde een bron die dicht bij de zaak betrokken is.

De politieagenten arresteren hem. De man is dronken en gaat heftig tekeer. Hij probeert te ontsnappen en slaat een van de agenten. De blessures die de agenten hebben opgelopen zijn de volgende: last aan de nekwervels, zware kwetsuren aan een duim, aan de schouders en aan hun handen.

De man werd uiteindelijk naar het kantoor gebracht en opgesloten. De man, 32 jaar, is een Guinese migrant die het Franse grondgebied moest verlaten. Hij is ook drugsdealer.

Aanval op de Franse staat

Wanneer de politie wordt aangevallen is het doel van die mensen ook om de Franse staat, de Franse Republiek en zijn instituties aan te vallen.

Wanneer er rellen waren in Frankrijk werd elk mogelijk institutioneel gebouw aangevallen en kregen de politieagenten alleen maar doodsbedreigingen van allochtoon tuig. Dat tuig wilde en wil de Franse staat aanvallen.

Links en extreemlinks tegen de politie

In Frankrijk zegt de extreemlinkse partij La France Insoumise (LFI) van Jean-Luc Mélenchon constant dat de politie gewelddadig is en dat de politieagenten alleen maar mensen doden. LFI zit in de parlementaire groep NUPES met de socialistische partij, de groene partij en de communistische partij. Zij hebben allemaal al uitspraken gedaan tegen de politie. Zij zijn de mensen die de politie haten. LFI is de equivalent van de PVDA in Vlaanderen.

Jordan Bardella en zijn partij le Rassemblement National daarentegen hebben altijd al de politie gesteund en zullen dit blijven doen.

 

Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen