14.7 C
Brussel

Dode na vechtpartij met allochtonen op Amsterdams festival

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Solid Grooves-festival in Amsterdam is zeer onstuimig verlopen. Het festival werd geteisterd door vechtpartijen tussen allochtonen, en zelfs een dodelijke steekpartij. Hierbij liet een 21-jarige jongeman het leven. Het festival ging na het voorval verder door “om geen paniek te creëren”, zo meldt Het Parool

Op het festival brak zondagavond net na 21.00 uur een grote vechtpartij uit voor het hoofdpodium. Hierbij werd op z’n minst één wapen getrokken. Drie mannen raakten hierbij gewond, en dienden afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. Eén van hen, 21-jarige J. Schepens, werd gereanimeerd, maar bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie hield de avond zelf reeds twee verdachten aan.

Naar verluidt zou Schepers op zoek geweest zijn naar zijn zus en haar vriend. Wanneer hij zag dat de vriend van zijn zus in de problemen zat, trachtte hij tussen te komen in het tumult. Hierbij werd hij neergestoken. In de video, die circuleerde op sociale media, zou het gaan om de blanke jongeman met het lange bruine haar. Verder is te zien hoe twee groepen allochtone jongeren met elkaar op de vuist gaan op het festivalterrein. Tevens is te zien dat tenminste één man zich in de vechtpartij mengt met een steekwapen in zijn hand.

Festival ging alsnog verder

Een woordvoerder van organisator Apenkooi laat weten dat bezoekers volgens de standaardprocedure zijn gefouilleerd op het festival. Men onderzoekt hoe het steekwapen alsnog op het festivalterrein geraakt is.

Verder besliste de organisatie het feest door te laten gaan om ervoor te zorgen dat er geen paniek ontstond. “Je moet een afweging maken op dat moment”, zegt de woordvoerder aan Het Parool. “Het is een dieptragisch incident, we hebben ervoor gekozen het volume van de muziek aan te passen. De dj’s is gevraagd geen opzwepende muziek meer te draaien. Als we het feest direct hadden ontruimd, was er kans dat er paniek zou uitbreken. Nu hebben we tot het eind rustige muziek gedraaid en is iedereen rustig naar huis gegaan.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen