13.4 C
Brussel

Allochtone dief steelt 1.000 euro van 84-jaar oude dame

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een bewakingscamera in een bankkantoor in Drongen heeft tot in detail gefilmd hoe een dief stap voor stap een oude dame berooft, zo meldt HLN. Het slachtoffer, een dame van 84 jaar, had pas drie dagen later door dat ze bestolen was.

Op vrijdag 21 januari stapt de 84-jarige dame het bankkantoor op Drongenplein in Drongen binnen. Vlak daarna volgt de dief, een magere man met een grote neus en donkere stoppelbaard. Hij gaat ongemerkt achter de dame staan, om zo de code van haar bankkaart te bemachtigen. Die techniek heet ‘shoulder surfen’ (schouder surfen). In luttele seconden heeft de dief ongemerkt de pincode van de dame afgekeken. 

Bankkaart

Nu hij haar pincode heeft, moet hij haar bankkaart nog zien te bemachtigen. Daarom start hij een gesprekje om haar af te leiden en wacht hij tot het geluidssignaal. Dat waarschuwt de vrouw dat haar bankkaart uit de automaat zal komen. De allochtone dief slaat vliegensvlug toe en wringt zich mee in het hokje bij de vrouw. Terwijl hij de bankkaart afschermt met zijn linkerhand, trekt hij ze met zijn andere hand uit de automaat. Hij maakt de oude dame vervolgens wijs dat de automaat haar kaart heeft ingeslikt. 

De dame is volledig in de war en denkt dat er iets mis is met de automaat. De dief stapt daarentegen doodleuk naar de andere automaat in het bankkantoor en haalt 1.000 euro van haar rekening. Zijn nietsvermoedende slachtoffer staat er gewoon naast en heeft niets door. Pas wanneer ze na het weekend terugkeert om haar kaart af te halen, komt de aap uit de mouw. De dief heeft intussen al 5.000 euro van haar rekening gehaald. 

Opsporingsbericht

De politie is op zoek naar de lange man met de grote neus. Hij is tussen de 35 en 40 jaar oud, erg mager gebouwd en ongeveer 1m85 groot. Hij heeft een donkere stoppelbaard en sprak Frans. De man droeg herkenbare sportschoenen met een oranje streep. Als u deze man herkent of ergens gezien heeft, dan wil de politie u graag spreken. Met al uw tips kan u terecht op het gratis nummer 0800 30 300 of u kan mailen naar opsporingen@police.belgium.eu.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen