9.7 C
Brussel

Adeline Blancquaert (VB): “Wij willen samen een Vlaams, rechts front vormen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement deze woensdag ondervroeg Vlaams Parlementslid Adeline Blancquaert (Vlaams Belang) minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) over de gestegen huurprijzen. Volgens haar partij is er immers een wooncrisis gaande in Vlaanderen. “We hebben vandaag ook de cijfers van de huurbarometer gekregen en die zijn werkelijk hallucinant”, reageert Blancquaert voor de camera van V-NIEUWS

Tijdens de plenaire zitting van woensdag heeft Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang Adeline Blancquaert N-VA minister van Wonen Matthias Diependaele ondervraagd over de gestegen huurprijzen. Volgens haar is er een surreële prijsstijging. “We hebben vandaag ook de cijfers van de huurbarometer gekregen en die zijn werkelijk hallucinant. We zien een stijging op twee jaar tijd van de huurprijzen van 11,3 procent”, aldus Blancquaert.

Ze gaat verder: “het is voor de Vlaamse huurder moeilijker en moeilijker aan het worden om nog een woning te kunnen huren. Vijf jaar stilstand heeft de Vlaamse minister van Wonen, Matthias Diependaele, gecreëerd, en wij willen daar iets aan veranderen.”

Vlaams front

Op de vraag hoe Blancquaerts partij deze problemen wil aanpakken, geeft ze een gevat antwoord. Zij meent dat een migratiestop hiervoor een onmiskenbaar onderdeel van de oplossing is. “Ik sprak reeds over die vijf jaar stilstand die we gehad hebben. Wij willen daar uiteraard iets aan doen”, zegt ze. “Ik denk ook dat het zeer belangrijk is om die olifant in de kamer te gaan benoemen. En dat is die gigantische migratietsunami die we te verteren krijgen”, aldus Blancquaert. Volgens haar is het feit dat er duizenden migranten per jaar bijkomen één van de hoofdzaken waarom de huurprijzen steeds duurder worden.

Ze sluit af door de hand te reiken naar N-VA. “Wij willen samen een Vlaams, rechts front vormen met gesloten grenzen, waar opnieuw de Vlaming op de eerste plaats komt te staan”, sluit Blancquaert af.

Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen