9.7 C
Brussel

8 jaar cel voor voormalig politie-inspecteur op proces SKY ECC-proces

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het grote Encrochat/SKY-ECC drugproces is nog steeds lopende. Maandag werd een gevangenisstraf van acht jaar gevorderd tegen een voormalig inspecteur van de politiezone Brussel-Zuid. De man zou verschillende verdachten informatie hebben verschaft in de databanken van de politie, zo meldt Het Nieuwsblad.

B.W. kwam voor het eerst in het vizier van justitie na een huiszoeking bij Anwar B., een van de grote verdachten uit het Encrochat/SKY-ECC drugproces. Bij hem werd een hoop vertrouwelijke informatie uit het Rijksregister en de politionele databanken gevonden. Onderzoek wees uit dat die afkomstig waren van B.W.

Uit honderden conversaties bleek dat B.W. op vraag van verschillende personen gegevens opzocht in de verschillende databanken en die zonder enige schroom deelde. Voor zijn verleende diensten zou hij betaald zijn. We vonden conversaties waarin gevraagd werd adressen op te zoeken van bepaalde personen, waarin gevraagd werd na te kijken of bepaalde personen geseind stonden, waarin gevraagd werd een dergelijke seining op te heffen”, vertelt federaal magistraat Julien Moinil aan Het Nieuwsblad.

Persoonlijke gegevens

“B.W stuurt screenshots van de politiedatabank, van het Rijksregister, en vraagt daarvoor meermaals een vergoeding. Hij schrijft ook voertuigen van andere personen in op zijn naam, en stelt voor een ‘bezoekje’ te brengen aan iemand die schulden heeft bij één van zijn kennissen.”

Toen iemand B.W. vroeg naar in beslag genomen goederen, gaf hij zelfs de namen en telefoonnummers van de onderzoeksrechter en de speurder van de federale politie die de goederen in beslag hadden genomen. Geen van de personen wier gegevens werden vrijgegeven aan medeverdachten uit het drugsdossier werd uiteindelijk het slachtoffer van geweld.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen