5.5 C
Brussel

70 procent van de Vlamingen niet tevreden met Vivaldi-regering

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Meer dan 70 procent van de Vlamingen is niet tevreden met de Vivaldi-regering van premier Alexander De Croo (Open Vld). Dat blijkt uit een peiling in opdracht van Knack. De bevolking is het meest ontevreden over beleidsdomeinen als asiel en migratie, fiscaliteit, begroting, Justitie en criminaliteit.

De Vivaldi-regering scoort uitermate slecht. Uit een peiling uitgevoerd door Kantar blijkt dat amper 27 procent van de bevraagden tevreden is over het beleid van de regering-De Croo. Hierbij zijn Nederlandstaligen ook bijna tien procent minder tevreden dan Franstaligen. Kiezers van het Vlaams Belang verzetten zich het sterkst tegen het Vivaldi-beleid.

Op nagenoeg alle belangrijke beleidsdomeinen scoort de regering onder de helft voor tevredenheid. Amper 31 procent is tevreden met de werking van de sociale zekerheid. Het energiebevoorradingsbeleid scoort even slecht. 60 procent van de kiezers is uitgesproken ontevreden over het fiscaal beleid. Bij Vlaams Belang-stemmers is dat zelfs 78 procent.

Grote meerderheid niet tevreden

Ook bij veelbesproken onderwerpen in aanloop naar de verkiezingen – asiel en migratie, Justitie en criminaliteit – kan de Vivaldi-regering de kiezer niet overtuigen met hun beleid. 60 procent van de Vlamingen is ontevreden met het migratie- en asielbeleid. Justitie en criminaliteit vertoont eenzelfde trend: een meerderheid van de kiezers is ontevreden.

Op geen enkel beleidsdomein kunnen de Vivaldi-partijen – met Open Vld, cd&v, Vooruit en Groen aan Vlaamse kant – een meerderheid van de kiezers tevreden stellen.

BRON:Knack
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen