18.7 C
Brussel

31-jarige man in levensgevaar na steekpartij in Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vrijdagavond gebeurde er aan de Reinaartlaan op het Antwerpse Linkeroever een steekpartij waarbij een 31-jarige man in levensgevaar naar het ziekenhuis werd gebracht. De politie arresteerde een 58-jarige man als dader, maar het onderzoek loopt nog volop. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Rond 20:30 uur hoorden enkele bewoners van een appartementsgebouw aan de Reinaartlaan een luid geschreeuw. Ze verwittigden de hulpdiensten onmiddellijk. “Op de stoep was een grote plas bloed te zien”, vertelt een van de wijkbewoners.

Volgens Kim Bastiaens, woordvoerder van de Antwerpse politie, gaat het om een familiale aangelegenheid. “Het slachtoffer van de steekpartij, een 31-jarige man, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ZNA Cadix gebracht. Ter plaatse werd een 58-jarige verdachte gearresteerd”, verklaart hij.

De omstandigheden rond het voorval en de motieven van de dader zijn voorlopig nog onbekend. De politie en het forensisch laboratorium voeren momenteel intensief onderzoek uit. Daarnaast wordt een speurhond ingezet om een mes of ander steekwapen op te sporen.

Antwerpen blijft onveilig

Een steekpartij in Antwerpen is helaas geen nieuw fenomeen meer. De stad wordt al enige tijd geteisterd door dergelijke gewelddadige aanvallen. Zo werden in april van dit jaar nog een 17-jarige jongen en een 69-jarige vrouw zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, beiden als slachtoffer van een steekwonde.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken merkte destijds al op dat dergelijke incidenten geen losstaande gevallen meer zijn: “Zulke steekpartijen zijn pandemisch geworden.” Hij benadrukte de dringende noodzaak om daders streng aan te pakken en de veiligheidsmaatregelen in het openbaar vervoer te versterken. “Enkel met een ijzersterk Vlaams Belang kunnen we Vlaanderen weer veilig, weer van ons, maken!”

Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen