1.8 C
Brussel

16-jarige jongen vermoord door allochtoon in Frankrijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de nacht van 18 op 19 november is in Frankrijk een 16-jarige jongen genaamd Thomas vermoord door een bende allochtone daders. De feiten gebeurden tijdens een dorpsfeest in het dorp Crépol in het Franse departement van de Drôme. Dit meldt Le Parisien. De jongen werd in zijn hart en keel gestoken met een mes. 

450 personen waren aanwezig in het dorpzaaltje waar het bal doorging. Om twee uur ’s morgens kwamen een 15-tal mensen aan die daar niet hoorden te zijn. Die ‘jongeren’ wilden de zaal ingaan, maar zij weigerden om door de security gecontroleerd te worden, toen besloten ze om de beveiliger ook met een mes aan te vallen. De bende is afkomstig uit de banlieue van Romans-sur-Isère. Er werden maar liefst 18 mensen gewond. “Een bende is hierheen gekomen om mensen te vermoorden”, verklaart de burgemeester, Martine Lagut.

“Het was een enorm bloedbad. De zaal werd helemaal omsingeld door die bende, ze pikten er willekeurig mensen uit om hen aan te vallen”, vertelt een getuige van de feiten. Er is een onderzoek gestart naar moord en poging tot moord door georganiseerde bende.

Wie was Thomas?

Thomas was een 16-jarige jongen en een rugbyspeler. Volgens zijn familie en vrienden ging het om een fantastische en lieve jongen.

De reddingsdiensten hebben zaterdagnacht hem nog proberen te reanimeren, maar jammer genoeg is dat niet gelukt.

Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen