9.7 C
Brussel

16-jarige Duitser hersendood na aanvaring met ‘jongeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De 16-jarige Duitser Filipp S. uit het stadje Meinerzhagen in Noordrijn-Westfalen is hersendood verklaard na een confrontatie met een groep Arabische ‘jongeren’. Momenteel wordt hij in leven gehouden door een ademhalingsapparaat. Zijn broer vreest dat de daders, allemaal minderjarig, ongestraft zullen blijven. Volgens hem ontstond de confrontatie tussen Filipp en de Arabieren omdat ze zijn vrienden lastigvielen, zoals gemeld door Bild.

Eind januari raakte de Duitse scholier Filipp betrokken bij een confrontatie met ongeveer 15 Arabieren in het skatepark van Meinerzhagen, een stadje in Noordrijn-Westfalen. Volgens ooggetuigen kwam hij tussenbeide nadat zijn vrienden in een conflict waren beland met de ‘jongeren’.

Ter plaatse werd de jongen aangevallen door de groep Arabieren, die allemaal minderjarig zijn. Hij zou herhaaldelijk geslagen en geschopt zijn geweest op zijn hoofd en gezicht. Na enkele minuten vluchtten de daders, waarna het slachtoffer onmiddellijk met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd vastgesteld dat de jonge Filipp hersendood was.

Onbestrafte criminelen

De broer van het slachtoffer roept nu op tot gerechtigheid. Hij vreest dat de daders, omdat ze minderjarig zijn, onbestraft zullen blijven. De artsen zullen nog een laatste test uitvoeren op de comateuze Filipp om te bepalen of er nog een kans op herstel is. Als dat niet het geval is, zal de ademhalingsmachine die hem in leven houdt worden uitgeschakeld.

Dit is niet de eerste keer dat dergelijke gewelddadige aanvallen plaatsvinden in Duitsland. Zoals in de meeste Europese landen, kampt het land met geweld, vaak uit allochtone hoek.

BRON:Bild
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen