22.2 C
Brussel

Zoveelste vechtpartij met ‘jongeren’ nabij De Keyzerlei in Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vrijdag is er in Antwerpen tijdens het islamitische Suikerfeest nabij De Keyzerlei (in het verlengde van de Meir) een man aangevallen door een groep ‘jongeren’. Hierbij raakte één iemand gewond. Dat meldt de VRT. Het is een zoveelste incident op korte tijd. Veelal gaat het allochtone jongemannen.

Gisteren vierde de islamitische gemeenschap de ontknoping van de ramadan: het Suikerfeest. Omstreeks vijf uur in de namiddag ontstond hierbij echter een vechtpartij nabij De Keyzerlei vlakbij de Wapper in Antwerpen. Het betrof om een groep gewelddadige heethoofden die een man aanvielen. Toeschouwers raakten betrokken toen ze het slachtoffer trachten te beschermen. Eén iemand raakte gewond. Een ziekenwagen werd ter plaatse geroepen.

Om het geweld te bedaren moest de politie komen opdagen met een fiets- en hondenteam.

De laatste weken is het woelig in Antwerpen. De politie heeft afgelopen dagen al meermaals moeten uitrukken omwille van gevechten rond De Keyserlei en de Meir. Voorbijgangers aan het premetrostation Opera en klanten van de McDonald’s werden hierbij geregeld lastiggevallen. De reguliere pers weigert hierbij te rapporteren dat het gaat om hoofdzakelijk allochtone jongemannen. De ramadan is echter klassiek een periode van opgelopen spanningen, ook in het buitenland.

BRON:VRT
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen