5.5 C
Brussel

Zorg volgens Vlaams Belang: beter gefinancierd en afgeschermd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Hoe ziet de zorg eruit volgens het Vlaams Belang? Neutraal, beter gefinancierd en vooral kwalitatiever. “Een laagdrempelig, efficiënt, kwalitatief en betaalbaar georganiseerd zorgbeleid ten dienste van elke Vlaming”, leest het verkiezingsprogramma.

Links-progressieve organisaties en politici beweren wel eens dat het Vlaams Belang wil besparen in de gezondheidszorg. Klopt dat? Nee, integendeel. De Vlaams-nationalistische partij pleit voor een beter gefinancierd en kwalitatiever systeem. “Het wegwerken van de wachtlijsten is een topprioriteit”, preventiebudgetten verhogen, zorgbudgetten voor zwaar zorgbehoevenden indexeren en (para)medische beroepen beter financieren.

Dat betekent meer uitgaven voor onze zorgsector. Maar ook hier heeft de partij de oplossing: “de splitsing van de sociale zekerheid.” Zo kan Vlaanderen een eigen, efficiënt beleid voeren. De voorwaarden voor niet-Europese vreemdelingen scherpt het Vlaams Belang ook aan: minimaal acht jaar hier verblijven, minstens drie jaar voltijds werken en voldoende Nederlands kennen.

Zorg volgens het Vlaams Belang

“Beter voorkomen dan genezen”, luidt het spreekwoord. Om de gezondheid van de Vlamingen te verbeteren, wil de partij volop inzetten op het aanmoedigen van preventie en een gezonde levensstijl. Ook generische geneesmiddelen moeten voorrang krijgen als ze even werkzaam en kwalitatief zijn.

Het personeelstekort in de zorg houdt aan, dus ook hier legt het Vlaams Belang heel wat voorstellen op tafel. Zo streeft de partij naar de promotie van het beroep van verpleegkundige en zorgkundige, door onder andere aantrekkelijkere arbeidsvoorwaarden. Meer taakdifferentiatie moet het werk dan weer aangenamer maken.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen