11.5 C
Brussel

Zoon ‘monster van de Ardennen’ Fourniret opgepakt voor poging verkrachting

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Selim Fourniret (35) is opgepakt zaterdag wegens een poging tot verkrachting van een 16-jarig meisje. Dat meldt ‘Le Parisien’. Selim Fourniret is de zoon van Michel Fourniret en Monique Olivier. Vader Fourniret is ook gekend als het ‘monster van de Ardennen’. Hij werd veroordeeld voor de moorden op zeven jonge vrouwen tussen 1987 en 2001.

Fournirets zoon is zaterdag opgepakt. Hij trachtte een meisje van 16 jaar te verkrachten in een lift. De omstandigheden zijn onduidelijk, maar hij probeerde erna tevergeefs te vluchten. Hij werd opgepakt en wordt nu ondervraagd. Selim – die van naam veranderde en niet langer de achternaam Fourniret draagt – woont al enkele jaren aan de Franse Côte d’Azur.

Vader Fourniret werd veroordeeld voor de moord op zeven jonge vrouwen of kinderen tussen 1987 en 2001. Onder de slachtoffers zat het Belgische meisje Elisabeth Brichet.

Selim – geboren in 1988 – werd als jong kind ingezet als lokaas voor slachtoffers voor zijn ouders. Later, amper 15, zou jij door het strafrechtelijk onderzoek ontdekken wat zijn vader en moeder allemaal hadden gedaan: vele ontvoeringen, verkrachtingen en moorden, want allicht waren het er veel meer dan 7.

Michel Fourniret overleed in mei 2021 in het ziekenhuis. Olivier zit nog in de gevangenis en zal binnenkort weer opnieuw voor een assisenhof verschijnen rond drie ‘cold cases’. Dat bleek vorige week.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen