18.7 C
Brussel

“Zal De Wever lokale N-VA’ers verplichten om met socialisten te besturen?”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Verkiezingsoverwinnaar Tom Van Grieken zet volop in om het cordon te breken, ten laatste in oktober met de lokale verkiezingen. De N-VA probeert namelijk een officieus lokaal cordon af te dwingen, maar dat is een slag in het gezicht voor “al die lokale N-VA’ers”, vindt de voorzitter van het Vlaams Belang. “Gaan we de Vlaming eindelijk het beleid geven, ook lokaal, waarvoor ze al zo lang stemmen?”

In 151 gemeenten van de 300 in Vlaanderen is er een Vlaams-nationale meerderheid. Het Vlaams Belang en N-VA haalden samen meer dan 50 procent van de stemmen. Dat opent perspectieven om het cordon te breken. Bij de N-VA zien ze dat evenwel niet graag gebeuren, omdat de N-VA per se met de Franstaligen en de centrumpartijen verder wil.

“Gaat Bart De Wever al die lokale N-VA’ers verplichten om met de socialisten te besturen in plaats van met andere Vlaams-nationalisten?”, vraagt Van Grieken op X. “Of gaan we de Vlaming eindelijk het beleid geven, ook lokaal, waarvoor ze al zo lang stemmen?”

Lees ook:

In deze gemeenten kan het cordon sneuvelen in 2024

 

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen