21.4 C
Brussel

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) is kandidaat-burgemeester in Kortrijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) zal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober mikken op de burgemeesterssjerp van Kortrijk. Dat meldt Belga nadat Vincent Van Quickenborne (Open Vld) besloot een stap opzij te zetten als lijsttrekker voor de lokale stadslijst. 

Het Vlaams Belang draagt Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester nadat hij zondag alleen al in Kortrijk 3.000 voorkeurstemmen kreeg op de Kamerlijst. “Ik heb gewacht op een duidelijk mandaat van de Kortrijkzaan om mijn kandidatuur te stellen en dat is er gisteren gekomen. Daarom stel ik mij formeel kandidaat als burgemeester van onze Guldensporenstad”, vertelt Vermeersch aan Belga.

“Nog gemotiveerder de handschoen opnemen”

Zijn lokale tegenstander, Vincent Van Quickenborne, kon rekenen op 1.800 voorkeurstemmen. “Vanop dezelfde lijsttrekkerspositie bijna dubbel zoveel steun krijgen als de uittredend burgemeester is een onmiskenbaar signaal van de Kortrijkzanen”, vervolgt het Kamerlid.

Vermeersch zal het nu opnemen tegen Ruth Vandenberghe die lijsttrekker wordt voor Stadslijst Kortrijk, in plaats van Van Quickenborne. “Ik zal nog gemotiveerder de handschoen opnemen tegen Vandenberghe”, besluit Vermeersch aan Belga.

BRON:Belga
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen