14.3 C
Brussel

Wouter Vermeersch (VB) kritisch voor beleid Van Peteghem

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In De Kamer heeft Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) scherpe kritiek geuit op de minister van Financiën, Vincent Van Peteghem (Open Vld). Volgens Vermeersch, presenteert de minister zich als een ‘papieren tijger’ in plaats van een leider als het gaat om het verhogen van de rente op spaarboekjes. Het Vlaams Belang heeft herhaaldelijk de aandacht gevraagd voor de lage rente op spaarrekeningen. “De grootbanken lachen u en uw regering gewoon uit”, aldus Vermeersch.

De rente op spaarboekjes is momenteel historisch laag. Vermeersch had dan ook kritiek op het beleid dat Van Peteghem voert. “Wij kunnen alleen maar herhalen wat wij hier al een maand geleden eisten. Laat eindelijk uw tanden zien, verhoog de minimumrente en zorg dat kleine spaarders eindelijk krijgen waar ze recht op hebben!”

Bescherming voor de spaarder

“Gisteren bent u, als een volleerd papieren tijger, opnieuw in uw pen gekropen om een tweede briefje te schrijven. Of de minister van Economie eventueel, alstublieft, als het past, een onderzoek zou willen laten instellen door Mededingingsautoriteit.” 

“Voor elke spaarder in dit land is het ondertussen steeds duidelijker dat de markt van de spaarboekjes in dit land niet werkt en dat de concurrentie onvoldoende speelt”, aldus Wouter Vermeersch. “Hoeveel tijd wil u eigenlijk nog gaat verliezen?”

Lees ook: 

De Croo neemt U-bocht inzake rente

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen