6.6 C
Brussel

Woke protest verstoort WK snooker

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woke demonstranten van de groep Just Stop Oil hebben maandag het wereldkampioenschap snooker in Sheffield, Engeland verstoord, zo meldt onder andere Politico.

Twee demonstranten vielen het speelveld in het Crucible Theatre in Sheffield, Noord-Engeland, kort na het begin van het spel binnen. Eén van de demonstranten kon op de tafel springen en de inhoud van een pakje oranje poeder legen voordat hij door de beveiliging werd weggesleept.

Een tweede demonstrant probeerde zich aan de aangrenzende tafel vast te maken, maar werd daarvan weerhouden. Na een pauze van 40 minuten werd het spel aan de tweede tafel hervat en werd de eerste tafel schoongemaakt.

Just Stop Oil ging later naar de sociale media en zei achter het protest te staan en “te eisen dat de regering onmiddellijk stopt met alle nieuwe Britse projecten voor fossiele brandstoffen”. De organisatie “roept de Britse sportinstellingen op om in burgerlijk verzet te komen tegen het genocidale beleid van de regering”. Een snookermatch verstoren leek hun hiervoor blijkbaar het beste medium.

Reactie op het wereldkampioenschap snooker

Voormalig wereldkampioen Stephen Hendry, die de BBC van commentaar voorzag, zei: “Ik heb dit nog nooit eerder gezien bij een snooker evenement. Het is een primeur.” Op Eurosport zei de commentator simpelweg: “Ik weet niet waar hij tegen protesteert en eerlijk gezegd kan het me niet schelen.”

Ook Nigel Farage trok van leer tegen de protesteerders. “Enkele minuten geleden beschreef ik full-time demonstranten als idioten. Misschien denken jullie dat ik een woord gebruikte dat te erg was. Ik ben van mening dat het veel erger had mogen zijn”, zei Farage op GB News. “Deze mensen kennen geen grenzen!” voegde hij er nog aan toe.

Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen