14.3 C
Brussel

WhoCares-affaire: “Cd&v was altijd al principeloos, nu ook gewetenloos”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De affaire rond dure consultants die werken voor het cd&v-ministerie van Welzijn rond minister Hilde Crevits blijft groeien. Eerder vandaag bleek dat de kost voor consultants is verelfvoudigd sinds het aantreden van oud-minister van Welzijn Wouter Beke (cd&v). Bij de dure consultants zijn onder meer oud-minister Jo Vandeurzen (cd&v) en andere cd&v’ers. Zij werken via de firma ‘WhoCares’. Fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) reageerde woensdag voor de camera van V-NIEUWS en was scherp: “cd&v was altijd al principeloos, nu ook gewetenloos”.

Woensdagochtend bleek dat de kost van consultancyfirma’s tot een elfvoud zijn opgelopen sinds dat Beke en Crevits de plak zwaaien op het Welzijn-departement. Op één legislatuur ging er al bijna 15 miljoen euro naar consultants en bijna 16% daarvan ging naar één specifieke firma, genaamd WhoCares, die volzit met cd&v’ers zoals oud-minister Jo Vandeurzen.

Cd&v-vriendjespolitiek stopzetten

“Minister Crevits geeft vriendendiensten aan partijgenoten, maar niet aan vriendenprijzen”, zo zei Janssens van het Vlaams Belang woensdag. “1.300 euro krijgt Jo Vandeurzen voor één werkdag, dat is meer dan wat een gemiddelde gepensioneerde op een hele maand krijgt. Dat is misbruik van belastinggeld. Cd&v was altijd al principeloos, maar nu ook gewetenloos.”

Janssens waarschuwde ook voor het overmatig gebruik van consultants. “Uitzonderlijk gebruik van consultants, dat kan”, aldus nog Janssens. “Maar als systematisch partijgenoten bevoordeeld worden en lucratieve contracten binnenhalen, dan schort er wel wat aan en dat moeten we herbekijken.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen