6.2 C
Brussel

West-Afrikaanse verdachte dodelijke aanslag Nottingham opgepakt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Britse Nottingham is er dinsdag een tragische aanslag gepleegd. Een verdachte is opgepakt na de vondst van drie doden op straat. Zij werden doodgestoken. Na de steekpartij probeerde de vermoedelijke dader – een West-Afrikaanse man van 31 – nog drie mensen aan te rijden. Hij werd hierna gelukkig onderschept door de politie. De ordediensten sluiten niets uit inzake motief. Dat brengt onder meer The Daily Mail.

3 doden zijn gevallen gisteren in het Britse Nottingham bij een aanslag. Bij de slachtoffers zijn de jonge Barnaby Webber (19) en Grace Kumar (19) – afgebeeld op de omslagfoto hier bovenaan. Zij werden doodgestoken na ze terugwandelden van een avondje uit. Het hele Verenigd Koninkrijk is geschokt na hun zinloze dood.

Hierna zou de verdachte nog een aannemers hebben doodgestoken, wiens bestelwagen de verdachte stal. Hij gebruikte de bestelwagen om in te rijden op drie andere mensen, die gelukkig niet fataal werden verwond.

Het motief van de dader is nog niet gekend, maar er komt wel verontrustende informatie naar boven. De verdachte stond bekend als drugdealer en zou zo’n 10 jaar geleden naar het VK zijn gekomen. Recent zou hij zich hebben bekeerd tot de islam, meldt The Daily Mail. Hij ging geregeld naar een islamitisch gebedshuis dichtbij de moordscènes. Ook zou de verdachte een achtergrond hebben van mentale problemen.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen