11.5 C
Brussel

Pensioenhervorming: “Vivaldi steekt kop in het zand”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Vivaldi-regering gaat een lening aan om extra relanceprojecten mee te kunnen financieren. Maar hierop zullen ook extra interesten moeten betaald worden. Terwijl staat er ook 847 miljoen euro op pauze aan EU-relancegeld om de pensioenhervorming te realiseren. Kamerlid voor het Vlaams Belang Ellen Samyn is kritisch over het pensioenbeleid van Vivaldi. “De lat ligt niet enkel vrij laag, het lukt de Vivaldi-regering zelfs niet om over de te lage lat te springen.”

Om aanspraak te maken op de eerste schijf van 847 miljoen euro aan relancegeld moest de federale regering een pensioenhervorming uitvoeren. Maar onder impuls van de socialisten rekende Vivaldi zich al rijk en zouden de Europese miljoenen gebruikt worden voor allerhande relanceprojecten. De beloofde pensioenhervorming is er evenwel nog steeds niet en de 847 miljoen euro staat momenteel op pauze. Om toch maar de relanceprojecten te kunnen financieren besliste de regering om een nieuwe lening aan te gaan waar extra interesten op staan.

Geen pensioenhervormingen maar extra leningen

Kamerlid Ellen Samyn vindt die aanpak te gek voor woorden. “In feite geeft de Vivaldi-regering toe dat ze zelf niet meer gelooft in de realisatie van een pensioenhervorming”, klinkt het bij het Kamerlid. “In plaats van de pensioenen te hervormen en het broodnodige relancegeld binnen te rijven, steek Vivaldi zijn kop in het zand.”

De nieuwe leningen die deze regering is aangegaan komen met stijgende rentes, waarschuwt ook het Vlaams Belang. “Cd&v en Open Vld staan erbij en kijken ernaar, maar doen niets terwijl de bom onder de Vlaamse welvaart alsmaar groter wordt”, besluit Samyn. “De toekomstige generaties betalen het gelag. Bovenop de pensioenonzekerheid die momenteel heerst, zullen zij de schuldenberg moeten terugbetalen.”

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen