5.9 C
Brussel

“Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang ijvert voor een betere bescherming van christenen wereldwijd. “Tijdens de Kerstdagen werden in Nigeria nog tweehonderd christenen afgemaakt”, stelt Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) in een mededeling. “Maar wanneer dergelijke moordpartijen zich voordoen, komt er hooguit een veroordeling met woorden. Daden blijven steeds achterwege.”

Op Kerstavond vielen gewapende troepen een twintigtal dorpen in Nigeria binnen, met honderden slachtoffers tot gevolg. De christenen in het noorden van Nigeria hebben al decennia te kampen met geweld van islamitische groeperingen als Boko Haram en IS, en militante islamitische Fulani-herders. “Naar schatting kwamen bij de inval, die tot de ochtend erop duurde, tweehonderd mensen om het leven en raakten er driehonderd gewond”, licht Samyn toe. “Naar schatting kwamen bij de inval, die tot de ochtend erop duurde, tweehonderd mensen om het leven en raakten er driehonderd gewond.”

Wanneer het over christenen gaat, zwijgt Vivaldi

Uit cijfers van Open Doors blijkt een significante stijging inzake de vervolging van christenen de laatste jaren. Eén op zeven wordt vandaag vervolgd. “Het is een droeve vaststelling dat in een toenemend aantal landen, voornamelijk in de Arabische wereld, christelijke minderheidsgroepen worden gezien als een bedreiging. Zonder enige aanleiding worden jaarlijks miljoenen christenen geviseerd, geïntimideerd, vervolgd en in het ergste geval zelfs gedood omwille van hun geloof”, aldus het Kamerlid.

“Het gebrek aan media-aandacht voor dit geweld, deze misdaden en deze vervolgingen is stuitend”, besluit Samyn. “Maar dat is de hypocriete houding van de Vivaldi-regering evenzeer. Die heeft steeds de mond vol over alle mogelijke schendingen van mensenrechten, maar als het over christenvervolging gaat, wordt de kop in het zand gestoken en volgt er een oorverdovende stilte.”

Lees ook: 

Minister Lahbib (MR) ontkent christenvervolgingen door Turkije

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen