21.4 C
Brussel

“We zijn eruit”: Nederlandse ministerploeg samengesteld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

PVV-leider Geert Wilders zegt dat zijn partij en de andere coalitiepartners van VVD, NSC en BBB overeenstemming hebben gevonden over de verdeling van ministersposten en de kandidaten die daarbij horen. Dat liet Wilders weten via X. Dat betekent dat de Nederlandse regering helemaal klaar is. Eerder was er al een regeerakkoord.

De Nederlandse regering wordt gesteund door de winnaars van de verkiezingen: eerst en vooral de PVV van Wilders en dan ook de NSC van Pieter Omtzigt en de BBB van Caroline van der Plas. Ook de VVD zal de regering steunen.

“We zijn eruit en de rest horen jullie later”, zei Wilders verder nog. “We zijn heel erg blij, er ligt nu een deal. De komende uren, dagen hoort u meer.” Ook BBB-leider Van der Plas zei dat de partijen heel erg blij zijn. Meer is er volgens NOS nog niet bekend.

BRON:NOS & X
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen