5.5 C
Brussel

“We gaan ze doen luisteren”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De flaters van de Vivaldi-kliek stapelen zich op, terwijl peiling na peiling uitwijst dat de Vlaming deze regering totaal niet lust. Dat hoeft ook niet te verbazen, want deze regering is niet verkozen door de Vlamingen en heeft dan ook geen meerderheid in Vlaanderen. Maar de kruik gaat zo lang te water tot ze barst en “we gaan ze hoe dan ook laten luisteren”, belooft Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) in haar maandelijkse column ‘Belgistan’.

Door het afsluiten van een deal – een gevangenenruil – met het schurkenregime in Iran, heeft de Vivaldi-regering zichzelf en dit land weer eens in een meer dan bedenkelijk daglicht geplaatst. Premier Alexander De Croo (Open Vld) en justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vonden het een goed idee om een veroordeelde Iraanse terrorist vrij te laten, in ruil voor de vrijlating van de NGO-medewerker die tegen alle adviezen in naar Iran was getrokken en daar door het Ayatollah-regime werd gevangen gezet.

Dat Olivier Vandecasteele een telg is van een bekende Kortrijkse ondernemersfamilie – uit de kringen rond minister Q dus – zal daarbij uiteraard puur toeval zijn geweest. Met de vrijlating van de Iraanse terrorist haalde België zich begrijpelijkerwijze de woede op de hals van andere landen, die er wél de politiek op nahouden om niet te onderhandelen met terroristen. En dan hebben we het nog niet gehad over de wansmakelijke uitnodiging in Brussel van de burgemeester van Teheran.

Een grote B met tricolore bandje er rond

Maar niet getreurd! Diezelfde Vivaldi-bende heeft ook zijn uiterste best gedaan om het imago van België weer wat op te krikken. Enkele weken eerder nog maar heeft de zelfverklaarde dweil van de Wetstraat, Alexander De Croo, met veel toeters en bellen een nieuw logo voor België kenbaar gemaakt. Een grote B met een tricolore bandje er rond. Een nieuw logo, want het oude was versleten. Net zoals het land zelf, en de premier die het leidt.

Want dat het niet goed gaat met dit land, dat is een understatement. De prijzen in de supermarkten swingen de pan uit. Onze grenzen staan wagenwijd open voor asielbedriegers uit alle uithoeken van de wereld. En terwijl er honderden en nog eens honderden miljoenen euro belastinggeld versmost worden aan allerhande consultants – of aan nieuwe logo’s – is de Belgische begroting zowat de slechtste van heel Europa.

De grote ‘B’ in het nieuwe tricolore logo staat ongetwijfeld voor ‘bankroet’. Of was het voor ‘belastingen’? Misschien staat die B wel voor ‘bedriegers’ of ‘besluiteloosheid’. Maar voor de gewone Vlaming, die genoeg heeft van deze incompetente bende staat de grote B in het nieuwe logo terecht voor ‘beroofd’ en ‘boos’.

Nog nooit was het vertrouwen van de bevolking in de politieke leiders in dit land lager dan vandaag. En terecht! Want nooit was de afstand tussen de zelfgenoegzame volgevreten elite in de Wetstraat, en de hardwerkende Vlaming in de Dorpsstraat, groter dan vandaag. Opiniepeiling na opiniepeiling wordt dat voor de traditionele machtspartijen pijnlijk duidelijk.

En dus besloot de paarsgroene Vivaldi-kliek van De Croo over te gaan tot drastische actie. Niet door te luisteren naar de stem van het volk. Niet door de Vlaming het rechtse beleid te geven waar hij voor gekozen heeft. Niet door de waanzinnige jaarlijkse geldverspilling van een miljard euro aan immigratie, of jaarlijks dik tien miljard euro Vlaams geld naar Wallonië stop te zetten. Zelfs niet door even onverkozen als incompetente ministers in zijn regering te vervangen door ministers die wél door het volk zijn gekozen – neen, de doortastende actie van deze regering is wat extra miljoenen uitgeven aan een nieuw logo om België als merk te promoten. Deze regering luistert niet naar u – ze lacht met u! Ze lacht jullie vierkant uit in het gezicht.

Burgerbevragingen mogen miljoenen kosten, maar verkiezingen kost te veel inspanning

De zogenaamde burgerbevraging van ministers van Instutionele Hervorming Annelies Verlinden (cd&v) en David Clarinval (MR) zijn daar trouwens een mooi voorbeeld van. Het bleek niet enkel een bijzonder dure en bijzonder grote mislukking te zijn, maar ook een walgelijk potje censuur. Zo bleek dat de vraag over het koningshuis onder politieke druk werd geschrapt. En vragen over de miljardentransfers van Vlaams geld naar de bodemloze putten van de crypto-communistische PS-Staat Wallonië werden in de burgerbevraging niet weerhouden omdat ze zogezegd te ingewikkeld waren om aan de burger voor te leggen.

Opnieuw: dat is niet luisteren naar het volk, dat is het volk gewoonweg uitlachen.

Ze doen luisteren

In 2019 koos u voor een Vlaams en rechts beleid. U kreeg een belgicistisch en links beleid. U koos voor een stevig migratiebeleid, U kreeg een verderzetting van het opengrenzenbeleid. U koos voor een harde aanpak van de criminaliteit, u kreeg Van Quickenborne en zijn terroristendeals. U koos voor betaalbare energie, u kreeg minister van Energie Tinne van der Straeten (Groen). U koos voor loon naar werken en lagere belastingen, U kreeg minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) en de wereldvreemde staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (MR/Open Vld). U koos voor een leefbaar minimumpensioen, U kreeg met minister van Pensioenen Karine Lalieux iemand van de PS, de partij die enkel aan zichzelf denkt.

Op 9 juni volgend jaar is het aan U! Samen gaan we een signaal geven dat niet langer kan en mag genegeerd worden. Samen gaan we een signaal geven dat zo krachtig en luid is, dat ze het zelfs in de ivoren toren aan de Wetstraat niet langer kunnen negeren. Meer nog: een signaal zo luid en krachtig dat de ivoren toren van de Wetstraat zal barsten en instorten zoals de muren van Jericho!

2024 wordt het jaar van het Vlaams Belang, en het jaar van Vlaanderen. Met uw steun zal dit land in 2024 voor de laatste keer een nieuw logo krijgen: een zwarte leeuw, op een geel veld.

Barbara Pas
Barbara Pashttps://barbarapas.be/
Barbara Pas (1981°, Temse) is de fractieleider van het Vlaams Belang in de Kamer. Ze studeerde rechten aan de KULeuven en is de auteur van verschillende boeken waaronder 'Bodemloos' en 'Het Communautair Alfabet'.

Gerelateerd

Meest gelezen