14.3 C
Brussel

Waals Parlement verkwist geld: van stoelen van €4.000 tot banken van €18.000

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In september opent het gerenoveerde Waals Parlement officieel de deuren. Waar het initiële budget 10 miljoen euro bedroeg, is men uiteindelijk gestrand op meer dan het vierdubbele daarvan: 46 miljoen euro. Dit mag niet verbazen wanneer men kijkt naar de prijskaartjes van het meubilair. Een koffiezet van 2.400 euro of een zetel van 18.000 euro vormen geen uitzondering, meldt HLN.

De werken aan het Nieuw Huis van Parlementariërs – zoals het Waals Parlement wordt genoemd – komen na drie jaar tot een einde. Midden juli vindt de verhuis naar het luxueuze gebouw plaats. De Waalse parlementsleden zullen geen angst moeten hebben hun meubilair bij iemand anders thuis te zien. “Ik zag marmeren tafelbladen, een zetel voor de voorzitter van 15.000 euro, lampen op marmeren sokkels en koffiemachines van 2.400 euro per stuk”, vertelde een arbeider op de werk aan RTL-TVI. “Allemaal weggegooid geld op kosten van de belastingbetaler”, stelt hij correct.

De Waalse tv-zender bezocht het gebouw, en bevestigde de prijzen door middel van enig opzoekwerk. De stoel in het kantoor van de voorzitter kost een schamele 18.000 euro. Gelukkig heeft men bespaard op de tweehonderd stoelen in de commissiezalen, dewelke online te vinden zijn voor 4.750 euro.

Voorzitter Waals Parlement onbeschaamd

Voorzitter André Frédéric ziet geen graten in de vette vis. Volgens hem zijn de prijzen van “bouwmaterialen nu eenmaal fors gestegen” en kan men zich het niet veroorloven “oude meubelen in een modern gebouw” te zetten. Verder maakt hij zich sterk dan de commissiestoelen ‘maar’ 3.000 euro hebben gekost per stuk, een waar prikje zodus. Hij erkent schoorvoetend dat het “misschien” goedkoper had gekund, maar stelt dat het tenslotte collectief bedrijfsmeubilair is dat minstens 20 jaar moet meegaan.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen