22.2 C
Brussel

Vrijwillige terugkeer mislukt: illegaal vandaliseert auto DVZ

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een illegaal uit Roemenië wou gisteren vrijwillig terugkeren naar zijn thuisland en kreeg een lift naar de luchthaven. Daar aangekomen, bleken zijn papier niet in orde waardoor de terugkeer geannuleerd werd en de man terug naar opvangcentrum Vottem moest. De Roemeen ging door het lint, en sloeg daarbij de ruiten van een voertuig van de Dienst Vreemdelingenzaken aan diggelen, zo meldt Het Nieuwsblad.

De Roemeense illegaal, die reeds enige tijd in het vluchtelingencentrum van Vottem verbleef, was bereid zich vrijwillig uit te laten wijzen. De vlucht naar zijn thuisland zou dinsdag om 19:55 op Zaventem vertrekken. Hij kreeg een lift naar de luchthaven van de Dienst Vreemdelingenzaken. Op de luchthaven bleken zijn papieren voor de uitwijzing niet in orde gebracht te zijn. Gezien de uitwijzing daardoor niet kon doorgaan, moest hij terug mee in het voertuig naar het gesloten centrum.

Dit administratief geklungel werd de illegaal te veel. Op de autostrade begon hij met zijn voeten de ruiten van het voertuig te bewerken. Hij trachtte, terwijl het voertuig aan 120 km/u op de snelweg reed, te ontsnappen via het raam. De man werd echter overmeesterd, waardoor de ontsnappingspoging op niets uitdraaide.

“Het klopt dat er een administratief probleem was waardoor de uitwijzing is afgeblazen”, zegt DVZ-woordvoerder Paulien Blondeel aan het Nieuwsblad. “Eerstdaags zal een nieuwe poging ondernomen worden als het papierwerk in orde is.”

Lees ook: 

Illegalen verminken zich steeds vaker om repatriëring te verhinderen

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen