13.6 C
Brussel

Vriendin Bouchez (MR): “vuile Vlamingen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er is een video opgedoken waarin MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en zijn vriendin Lucie Demaret betrokken zijn in een hevige ruzie met enkele Vlaamse fietsers in Knokke. De vriendin van Bouchez verloor op een bepaald ogenblik haar geduld en riep “vuile Vlamingen”, zo meldt HLN. 

Het incident vond zaterdag plaats op de Lippenslaan in Knokke. In de video is te zien hoe Bouchez boos aan een fietser vraagt wat het probleem is. Wat verderop is zijn vriendin verwikkeld in een hevige discussie. Wanneer ze terug naar de auto stapt, kan ze het niet laten om “sales Flamands” of “vuile Vlamingen” te roepen. 

De aanleiding voor de discussie is niet duidelijk en valt ook niet af te leiden uit de video. Bouchez beweert een klap te hebben gehoord op zijn wagen. “Ik dacht eerst dat er een fietser tegen gereden was – ik had nochtans genoeg plaats gelaten zodat ze konden passeren. Daarop ben ik uitgestapt om te kijken wat er gebeurd was”, zo verklaart hij in HLN. 

“Ze meent dat niet”

Bouchez is aan het volgende verkeerslicht uitgestapt en had naar eigen zeggen de kans niet om te vragen wat er gebeurd was. “De man deed meteen zijn bril af en gaf me een duw”, beweert hij. 

Zijn vriendin was intussen naar de dame in kwestie gestapt om verhaal te halen. Die zou onvriendelijk geweest zijn, waarop Demaret “vuile Vlamingen” geroepen heeft. “Ze meent dat niet,” besluit Bouchez. “Want we komen allebei graag en vaak in Vlaanderen.”

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen