14.3 C
Brussel

Vooruit reageert op nieuwe #MeToo-beschuldigingen: “Doelbewust complot”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooruit en Conner Rousseau hebben gereageerd op de nieuwste beschuldigingen rond seksueel grensoverschrijdend gedrag. De partij wenst enkel schriftelijk te reageren. “Conner Rousseau is al maanden het doelwit van een doelbewuste haat- en roddelcampagne”, klink het. En de partijcommunicatie wijst in de richting van de derde klacht als “het zoveelste bewijs [er]van”. Zelf stelt Rousseau donderdag via DPG Media dat hij “recht in [z]ijn schoenen” staat.

Strafpleiter Jorgen Van Laer had deze donderdagochtend op het Vlinderpaleis-gerechtsgebouw in Antwerpen een afspraak met Antwerps procureur Franky De Keyzer. Dat is betrekkelijk ongebruikelijk. Reden van de afspraak is een nieuwe klacht rond #MeToo-gedrag tegen Conner Rousseau. Dat zou intussen de derde zaak zijn. De melder spreekt via zijn advocaten Van Laer en Manon Cop van “ernstige zedenfeiten”. Die feiten dateren van 2021, in de nasleep van een amicale relatie die misliep. Eerder was er sprake van een afgesprongen amoureuze relatie, maar dat zou fout zijn.

Vooruit wil enkel reageren met schriftelijk bericht

Het parket moet nu bepalen of er een opsporingsonderzoek komt, maar intussen heeft de partij van Vooruit reeds gereageerd, zij het enkel met een geschreven persbericht. Rousseau zelf weigert interviews te geven. Volgens het persbericht is de nieuwe klacht “een nieuw voorbeeld van een heksenjacht”, zo luidt het. “Conner Rousseau is al maanden het doelwit van een doelbewuste haat- en roddelcampagne. De berichten over een melding bij het parket van Antwerpen zijn daar het zoveelste bewijs van.”

Ook opmerkelijk, volgens het persbericht zou het om een georkestreerde haatcampagne gaan. Want, “bepaalde figuren binnen de politiek en de media proberen de reputatie van Rousseau te beschadigen met roddels, geruchten en leugens”, zo gaat het persbericht verder. “Ze zetten mensen bewust aan om het gerecht te betrekken om hun laster meer gewicht te geven. De geruchten zijn niet nieuw. Ze vallen onder wat Rousseau zelf deze week nog een heksenjacht noemde. Meer valt daar niet over te zeggen.”

Die verdediging is niet evident. Dat zou immers betekenen dat een duister netwerk van journalisten en politici achter drie verschillende valse klachten overheen verschillende maanden zitten. Naast hoogst onwaarschijnlijk, is dit ook hoogst illegaal. Valse verklaringen afleggen is strafbaar volgens strafwetboek art. 215, tot vijf jaar cel. “Ik sta recht in mijn schoenen”, zegt Conner Rousseau evenwel stellig. “Ik blijf verder strijden.”

BRON:VTM/HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen