5.5 C
Brussel

Vooruit kopieert woord voor woord Vlaams Belang-voorstel: “Kleuterpolitiek”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Vlaams Parlement diende het Vlaams Belang bij monde van Kristof Slagmulder, Roosmarijn Beckers, Jan Laeremans en Chris Janssens een amendement bij een ontwerp van decreet in. Amper een half uur later diende Vooruit woord voor woord hetzelfde amendement in, maar stemde wel tegen het Vlaams Belang-voorstel. “Kleuterpolitiek”, reageert Slagmulder op X

Afgelopen donderdag om 9:50u diende het Vlaams Belang in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement een amendement op het ontwerp van decreet tot actualisering en opheffing van bepalingen uit de Codex Hoger Onderwijs in. Amper een half uur later, om 10:20u, diende Vooruit woord voor woord hetzelfde voorstel in. Gekopieerd dus.

Wanneer de amendementen ter stemming kwamen, stemde Vooruit tegen het gekopieerde Vlaams Belang-voorstel. Meteen erna keurden ze het ‘eigen’ amendement wel goed. “Kleuterpolitiek in de praktijk”, klinkt het bij Slagmulder op X.

De Vlaams-nationalistische partij is het om de inhoud te doen, dat werd nogmaals duidelijk. Zij stemden wel in met het door Vooruit gekopieerde voorstel. “Voor ons telt de inhoud. Niet de indiener”, aldus nog Slagmulder.

BRON:X
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen